Stressvrij werken
UWOON 35%

van het werkgerelateerde verzuim komt door werkstress. Maar UWOON doet het wat stress betreft heel goed. Aan hun PSA-onderzoek deed maar liefst 75% van de medewerkers mee.

 • Uwoon Uwoon
  De uitdaging
  Een toename van werkdruk en sociaal-maatschappelijke problemen in de wijken: niet iedereen gaat even makkelijk om met zulke stressfactoren.
  Arnold Bos, adviseur P&O en hoofd bestuursdiensten UWOON
  Een veranderd takenpakket
  ‘Net als andere woningcorporaties hebben wij flink moeten snijden in de kosten. Daardoor ligt de werkdruk hoger dan vroeger’, legt Arnold uit. ‘Daarnaast spelen in de wijken waar wij woningen beheren nu sociaal-maatschappelijke problemen. Daarmee omgaan vergt een andere kwaliteit van onze medewerkers dan het oplossen van een technische storing. Maar stress is ook een kwestie van werk én privé, want steeds meer medewerkers zijn buiten werktijd mantelzorger.’
 • uwoon adviseur uwoon adviseur
  De oplossing
  Het PSA-onderzoek van Zilveren Kruis biedt niet alleen financieel voordeel, maar is ook uitstekend te combineren met een preventief medisch onderzoek.
  Annemarie Russchenberg, Zilveren Kruis
  Neem contact op met onze adviseurs
  Prijs én kwaliteit
  Woningcorporaties zijn verplicht om een RII-meting uit te voeren. Arnold vertelt over de keuze voor Zilveren Kruis: ‘Het onderzoek werd uitgevoerd door Vitide, die ook een PMO uitvoer. We maakten de keuze voor Zilveren Kruis en Vitide op basis van inhoud en kwaliteit, maar ook het financiële voordeel woog natuurlijk mee.'
Ons advies aan UWOON
In onze samenwerking met UWOON stond natuurlijk het PSA-onderzoek voorop. Maar als u de uitdagingen van UWOON herkent in uw organisatie, kunt u ook deze oplossingen rondom stress direct aanvragen.
75% van het UWOON personeel deed mee aan het PSA-onderzoek
Het resultaat
De animo was groot doordat het onderzoek individueel en anoniem was. Achteraf klopten er twee medewerkers bij me aan om een probleem aan te kaarten: men voelde zich vrij om feedback te geven.
Arnold Bos, adviseur P&O en hoofd bestuursdiensten UWOON
Meer weten over onze samenwerking met UWOON? Lees meer
Neem contact op met onze adviseur Wij beantwoorden uw vraag binnen 3 werkdagen
U heeft nog geen naam ingevuld
U heeft nog geen bericht ingevuld

Bedankt voor uw aanvraag.
Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.

Neem direct contact op Ma t/m vrij 08:00 - 17:30
MKB 071 364 19 20
Grootzakelijk 071 367 08 25
Intermediair 071 364 19 50
Laat ons contact met u opnemen

Bedankt voor uw aanvraag.
Wij nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.